Show and Tell Blog

Wat was ik verslingerd aan videobanden in de jaren 80. Ik weet nog goed toen wij onze eerste videorecorder thuis kregen, en ik op een gegeven moment films van tv kom opnemen en dat ik die kon terugkijken wanneer ik wilde! Voorbespeelde banden waren in het begin onbetaalbaar dus ik was blij dat er af en toe een toffe film op tv kwam zodat ik deze kon opnemen. Met de Meimaand Filmmaand op Veronica tapete ik destijds American Werewolf in Londen EN Raiders of the Lost Ark. En wat heb ik ze vaak teruggekeken. Van mijn eigen geld kocht ik een eigen videorecorder, een bovenlader voor 500 gulden. Zo kon ik 2 recorders aan mekaar koppelen en banden (al dan niet uit de plaatselijke videotheken) kopiëren.

De vetste actie figuren uit Batman Forever, Batman Legends en Batman Animated speelgoed bij de Bart Smit.

Jaren lang heb ik gedacht dat deze kikker het spel, net als ik, gewoon vet moeilijk vond. Maar pas als volwassene realiseer ik mij dat Frogger voor hem niets minder is dan een gruwelijk horror spel. ‘Resident Frogger’ of ‘Carmafrogeddon’ zelfs! Arm kikkertje…

Wat was ik gek op cassettebandjes zeg. Uren kon ik mij bezig houden met liedjes van het ene bandje naar het andere kopiëren, platen overzetten, nummers van de radio plukken, je stem opnemen… pure magie in een plastic verpakking!
Misschien vanmiddag eens zoeken of ik nog wat van mijn mixtapes ergens kan vinden hier thuis :)!

Wat doe je als bedrijf wanneer je merkt dat de concurrentie langzaam maar zeker de volledige markt voor meisjes aan het overnemen is? Dan maak je hun best verkopende lijn zo goed als mogelijk na natuurlijk! Maar aangezien je zelfs in de wilde jaren ‘80 niet weg kwam met een schaamteloze kopie, gaf je er een draai aan! Gelukkig had kenner al flink wat ervaring met niet nader te noemen actie figuurtjes lijn, dus maakten zij hun Barb… uhm… pardon! hun Glamour Gals gewoon een maatje kleiner!